• Heini

Early extension

Osuma-alueella vartalon ja käsien välissä olisi hyvä olla riittävästi tilaa, jotta käsillä ja mailalla on tilaa svingata ja vapautua läpi osuman. Early extension eli lantion liian aikainen ojennus palloa kohti on tyypillinen virhe, mikä tekee osumasta ahtaan. Paino menee lantion ojentuessa päkiöille, mikä vaikeuttaa vartalon kääntämistä kohteen suuntaan. Early extension johtaa usein ulkoa sisään liikkeeseen ja maila tulee palloon liian jyrkästi. Tuloksena on usein pull-lyönti vasemmalle tai fade/slice oikealle (right-pelaajalle). "Missit" molempiin suuntiin aiheuttaa peliin todella paljon haasteita.


Early extension vaikeuttaa osumaa kaikilla mailoilla, mutta isoimmat ongelmat näkyvät pitkillä raudoilla ja ennen kaikkea draiverilla, joilla liike ei saa olla liian jyrkkä palloon tullessa.


Ensimmäinen liike yläasennosta alaspäin lähtiessä tulisi olla pieni kyykkäävä liike jaloista - aivan kuin jalkakyykky kuntosalilla.

Tässä kohtaa pitää tarkentaa, että lantion ojentava liike on lyönnissä tarpeellinen, mutta on kyse ajoituksesta. Suunnanmuutoksen jälkeen painopiste tulisi pysyä tasaisesti jalkojen päällä. Ensimmäinen liike yläasennosta alaspäin lähtiessä tulisi olla pieni kyykkäävä liike jaloista - aivan kuin jalkakyykky kuntosalilla. Tämän liikkeen myötä saat tuen maasta, josta saat ponnistettua voimaa jalkojen ja lantion ojentavalla liikkeellä. Itselläni tunne kyykkäävässä liikkeessä on, että häntäluu liikkuu alas takaviistoon ja paino on jopa kantapäillä osuman läpi mennessä.


Alla olevasta videosta jalkojen oikea liike selvinnee tarkemmin.


126 katselukertaa0 kommenttia

YHTEISTYÖSSÄ

YHTEYSTIEDOT

TGK Golf School

Tuusulan Golfklubi

Rantatie 2, Tuusula

info@jeahgolf.com

Hirvihaara Golf School

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Vanha Soukkiontie 945, Mäntsälä

info@jeahgolf.com

Green Golf School

Green Golf Malmi

Talttatie 2, Helsinki

opetus@greengolfschool.com

MEILLÄ KÄY

​© 2017-2020 by Jeah Golf