top of page
  • Writer's pictureHeini

Hienosäädä svingisi tulevaan golfkauteen!

Niin hienoa! Tuusulan Golfklubi ja Hirvihaara Golf avaavat kentän ennätyksellisen aikaisin jo pääsiäiseksi, kuten monet muutkin kentät ympäri Suomen. Osa on tainnut kylläkin olla auki jopa ympäri vuoden eikä intohimoisimmat pelaajat ole siis edes pitäneet taukoa viime kauden jälkeen. Erityinen vuosi on kyllä menossa monella tapaa. Isolle osalle kausi on kuitenkin vasta alkamassa ja ajattelin kirjoittaa lyhyen blogitekstin simppeleistä vinkeistä svingin valmistamiseen peliä varten ennen kautta.
Suurin virhe olisi reagoida kaikkiin lyönteihin ja yrittää löytää syitä huonoihin lyönteihin heti tekniikasta.

Ensimmäiset kerrat rangella ovat usein hakemista ja epäonnistumisia saattaa tulla normaalia enemmän. Suurin virhe olisi reagoida kaikkiin lyönteihin ja yrittää löytää syitä huonoihin lyönteihin heti tekniikasta. Useimmiten lyönti on vain hieman ruosteessa ja se löytyy keskittymällä yksinkertaisiin, mutta kokonaisvaltaisiin perusteisiin. Tällaisia perusteita ovat tasapaino, rytmi ja rentous. Kun nämä asiat ovat oikein, moni muukin asia svingissä loksahtaa automaattisesti kohdalleen.


Ennen golfkautta on hienovaraisuuden aika

Lämmitellessä svingiä pitkän tauon jälkeen tai esimerkiksi kilpailua varten, kiinnitän huomiota juuri edellä mainitsemiini asioihin. Pyrin pitämään tekniset ajatukset poissa. Tekniikkatreenit vedän sitten erikseen, joita itse olen tehnyt kuluneella talvikaudella. Ennen golfkautta on hienovaraisuuden aika ja teen muun muassa seuraavanlaisia treenejä:


RYTMI

Rytmiä treenaan yksinkertaisesti laskemalla mielessäni: ”yks-ja-kaks”, jossa "yks" on taaksevienti, "ja" on pieni viive yläasennossa ja "kaks" läpimeno. Tätä mantraa hoen mielessäni kaikissa lyönneissä.


TASAPAINO

Tasapainon tarkastan alkuasennossa ja tunnen, että paino on jakautunut tasaisesti koko jalkapohjalle. Lyönnin aikana keskityn siihen, että paino myös pysyy tasaisena eikä esimerkiksi työnny päkiöille, mikä on itselleni valitettavan tyypillinen virhe. Tunnen hyvän tasapainon myös loppuasennossa ja jään fiilistelemään sitä lyönnin jälkeen muutamaksi sekunniksi.


RENTOUS

Käsien ja hartioiden pitää pysyä rentoina koko lyönnin ajan. Itselläni tähän vaikuttaa paljon puristusote mailasta. Asteikolla 1-5 pyrin pitämään puristusotteen koko lyönnin ajan kolmosessa.


Vaihtelen näitä edellä mainittuja asioita tilanteen mukaan. Tänään esimerkiksi keskityin koko rangetreenin ajan tasapainoon, mikä on ollut teemani myös talvekauden treeneissä. Ennen kisaa tykkään ajatella rytmiä, tai siis oli, kun vielä kisasin :)

Itse rangeharjoittelussa noudatan lähes aina samaa kaavaa. Aloitan wedge-lyönneillä, käyn läpi joka toisen mailan setistäni ja päätän treenin pelinomaiseen draivitreeniin. Tässä se vielä eriteltynä.

HEININ RANGETREENI

- n. 5 palloa 1/4 wedgeillä (56 asteinen), jossa nyrkit käyvät taskujen korkeudella takana ja edessä

- n. 5 palloa 1/2 wedgeillä, jossa nyrkit nousevat vyötärön korkeudelle

- n. 5 palloa 3/4 wedgellä jossa nyrkit nousevat rintakehän korkeudelle

- 5-8 palloa lyhyellä raudalla (yleensä rauta 9)

- 5-8 palloa keskipitkällä raudalla (esim rauta 7)

- 5-8 palloa pitkä rauta (esim rauta 5)

- sama hybridillä ja väyläpuulla

- draivilla max 6 lyöntiä normaalein pelirutiinien

Tyylejä on monia ja tämä omani on aika perusversio. Jos et ole vielä luonut itsellesi omaa rutiinia, niin aloita vaikka tästä minun esimerkistäni. Tai voit ottaa mallia Rory McIlroyn versiosta oheisesta videosta. Tai keksiä jotain siltä väliltä.
Hyviä pelejä kauden alkuun kaikille!


Psst! Jos tarvitset apua lyöntiisi niin opetamme jo Tuusulassa kunnioittaen Korona -ohjeita. Hirvihaarassa aloitamme maanantaina 27.4. Varaa oma aikasi: www.varaaheti.fi/jeahgolf393 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page